FLYKTINGLÄGRET BIDI BIDI

Vi var ett team på åtta personer som åkte till ett flyktingläger som heter Bidi Bidi som är en oerhört mörk plats. Detta var den femte kampanjen jag arrangerade för flyktingarna i norra Uganda. Området kring Bidi Bidi är till största delen starkt muslimskt och väldigt många kristna förföljs p.g.a. sin tro. Detta område har också varit plågat av en rebellgrupp med namnet “Lord’s Resistance Army” som är ökända för sin råhet mot folket. Inne i flyktinglägret är atmosfären tung; luften riktigt dryper av fruktan, sorg och apati. Människorna är sargade och många har t.o.m. svårt att våga se oss i ögonen. Det var ett mycket tufft klimat att predika i. Men det är precis dit Herren har sin kallelse för oss. Det är inte de stora skarorna som lockar oss – vi vill åka till de allra mest behövande!

SEGERN KOM MED BESKED

Vi kände tydligt av den andliga strid som pågick för dessa människors frälsning och befrielse. Men för varje dag som gick var det som att mörkret släppte mer och mer. Evangeliet bröt rakt igenom, i såväl trasiga som hårda hjärtan. Många gav sina liv till Jesus medan tårarna rann ner för deras kinder! Sista kvällen var en kväll då Herren öppnade upp portarna på vid gavel och mörkret var som bortblåst, då många strömmade fram och tog emot Jesus. Att där få avsluta med att döpa dessa värdefulla människor var en obeskrivlig känsla. De kanske är ”fångna” i lägret, men friheten i Jesus kan ingen omständighet hindra dem från att ta emot.

FÖRE DETTA SOLDAT FICK TA EMOT FÖRLÅTELSE

Vi har många underbara händelser att dela. En jag vill dela hände första kvällen.

En av de flyktingar som verkligen var fångad av sitt förflutna var denne unge man. Första kampanjkvällen predikade jag om rövaren bredvid Jesus på korset som fick förlåtelse. Mannen kom då fram till vårt svenska team under förbönen och bekände att han som soldat tagit många människors liv. Han ville lämna över sitt liv till Jesus, men trodde inte att Gud skulle ta emot honom p.g.a allt det hemska han gjort. Men halleluja för Guds enorma nåd! Nu blev han döpt och kopplad med kyrkan på plats.


Mannen som döpte honom har själv dödat många människor, då han under sex år tvingades vara med i rebellrörelsen ”Lord’s Resistance Army”. Han om någon vet vad den här killen har gått igenom. Orden ”Det gamla är förbi, se något nytt har kommit” kunde inte passa bättre. Genom evangeliet som vi delade här har otaliga människor lagt ner sina vapen och hjälper nu andra i nöd!

150 MÄNNISKOR DÖPTES

Varje kväll avslutades med dop. Totalt döptes 150 dyrbara människor dessa dagar. En av dessa var denne man vars vittnesbörd jag vill lyfta fram lite extra. Teamet mötte honom under kampanjens första dag. Han hade svårt missformade ben och kunde inte gå. Efter att teamet hade bett för honom då de mött honom i lägret bjöd de in honom till kampanjen. Han kom troget på varenda ledarseminarium och varje kampanjkväll. På den tredje dagen beslutade han sig för att ta emot Jesus i sitt hjärta och låta döpa sig! Glädjen var stor och han var mycket stolt över sitt dopbevis. Alla som döptes under dessa dagar fick dopbevis och kopplades givetvis till församlingen på plats och lärjungaträningsprogrammet.

FANTASTISKT UPPFÖLJNINGSARBETE!

Vi samarbetar med en organisation som ständigt är på plats för folket. Detta sker under ledning av min kontakt som bor i Uganda. De har ett enastående uppföljningsarbete där alla som blir frälsta sätts in i ett lärjungaträningsprogram. Där får de undervisning, stöd, vägledning och får utvecklas till nya själavinnare. Arbetet pågår i flera av de olika flyktinglägren i Uganda. Sedan deras arbete startade har över 40 församlingar vuxit fram ur lärjungaträningsprogrammet. Vi känner oss mycket trygga med att dessa människor tas så väl omhand och att de slussas direkt in i en församling.

TACKSAMHET ÄR ORDET

Många pastorer och framtida ledare har blivit inspirerade, utrustade och andedöpta under denna resa. Ordet återvänder inte fåfängt utan bär frukt som består i evighet. Det var också uppmuntrande att se frukten från tidigare kampanjer vi haft. Vi träffade och hörde gripande vittnesbörd från flera som blivit frälsta under våra tidigare kampanjer och idag är de själva ledare i lärjungaträningsgrupper som min kontakt arbetar med.

Vi är så otroligt tacksamma till Herren för allt detta och ger Jesus ALL ära för vad han gjorde under dessa intensiva dagar. Tack vänner för att ni står med i arbetet. Vi gör detta tillsammans! 

Guds välsignelse / Tobias Almhill

Bönämnen 2019

 
– Satsningen i Serbien 5-7 april
– Nästa kampanj i Afrika i september eller oktober
– Kampanjen i Myanmar i december
– Kommande ”Day of power” satsningar i vårt land
-Ett bärarlag som kan bära arbetet & dessa satsningar i bön & ekonomiskt stöd

 

Det handlar om dem