Lokala missionärer

Möt Avdija Jasarevic vår första lokala missionär.

Han bor i den södra delen av Sebien, i staden Vranje, bara någon timmes bilfärd bort från Kosova och Makedonien. Detta är den del av Europa som ibland kallas för Balkanhalvön och utgör en av de minst evangeliserade delarna i Europa.

Avdija är 34 år och har ett barn tillsammans med sin fru Zorica. Han brinner för lovsång, bön och att träna en ung generation att leva ett liv i Jesus efterföljd. Han leder en församling fylld med unga människor och är också involverad i att grunda nya församlingar.

Min vision och dröm är att vi ska få bygga ett andligt center som ska bli till välsignelse för hela Balkan! säger Avdija inspirerat.

Under de senaste åren har Avdija med team fått se en ungdomsväckelse bryta fram bland romerna och många har tagit beslutet att följa Jesus och döpa sig. Behovet av fler andliga föräldrar är stort. Avdija berättar:

Många har kommit till tro på Jesus den senaste tiden och vi behöver därför träna nya ledare. Vi drömmer om att se inte bara vår stad utan hela vårt land och region förvandlas av Jesus!